Exposició de pintures de Lluís Santapau

Del 8 al 28 de setembre de 2020

Lluís Santapau (1906-1993), fill de Vinaròs i establert a Barcelona, comença a pintar a partir del 1930 on els carrers i llocs més emblemàtics de Barcelona són protagonistes de les seves primeres obres.

Part de la seva obra també reflecteix els seus viatges a París, València, Castelló, Logronyo, Andorra i Vinaròs la seva ciutat natal.

El 1952 forma part del Reial Cercle Artístic de Barcelona i a partir d’aquí inicia el que serà la seva fase més creativa dedicada a l’estudi de la dona, i que continuarà pintant fins als anys vuitanta.

La seva creativitat el porta a investigar sistemes com l’oli, ceres, i tintes, on se’l reconeix com un mestre en la tècnica de la cera calenta.

En aquesta petita mostra pictòrica dedicada a la dona podrem observar l’ambient dels pintors a les sessions d’estudi amb models nues, grups de dones nues, nusos integrals, retrats i dones de l’ètnica gitana.

Reconegut per diversos crítics, com en Santos Torroella entre d’altres, el ressenyaven com un dels millors impressionistes d’aquells anys.

Entrada lliure.